top of page

TERZIJDE

​OVER MINDFULNESS

 

Mindfulness is een training in aandacht, opmerkzaamheid, stressreductie en bewustwording. Aandachtig en opmerkzaam leren zijn, helpen je om meer te genieten van het alledaagse en van de kleine dingen “die het doen” in je leven.  Op een dieper niveau helpt mindfulness je het leven te nemen zoals het komt, te accepteren wat zich voordoet, daar geen verzet tegen te plegen en er geen oordeel over te vellen. Door je automatische reactiepatronen te onderzoeken en los te laten ontstaat er ruimte om nieuwe keuzes te maken in of  en hoe je op een probleem wilt reageren. Mindfulness is o.a. geschikt voor mensen die beter/anders willen leren omgaan met angst, piekergedachten, onrust en spanning, pijn en depressieve gevoelens. Mindfulness wordt als training in groepsverband of, op indicatie, individueel, aangeboden en duurt 8 weken. 

​OVER DRAMATHERAPIE

 

Dramatherapie is een behandelvorm voor volwassenen, jongeren en kinderen die beoogt je problemen (op sociaal, emotioneel of op psychisch vlak) door middel van spel duidelijk in beeld te krijgen. En, vanzelfsprekend, om deze problemen op te lossen, te verminderen of te accepteren. Want in spel kun je namelijk oude gedragspatronen onderzoeken en veranderen. Je kunt rollen (gedrag) uitproberen, zonder dat het consequenties heeft in het dagelijks leven en op die manier uitvinden of een andere rol je beter past (nieuw gedrag), wellicht kun je meer dan je altijd hebt gedacht! Door buiten de gebaande paden te treden, kun je verrast worden door je eigen mogelijkheden en creativiteit.  In deze therapievorm maken we, op jouw vraag afgestemd, gebruik van werkvormen als dramatische expressie, improvisatie, psychodrama en regietoneel. 

​OVER DE THERAPEUT

 

Mijn naam is Janine Juncker (1963). Ik ben opgeleid tot en geregistreerd als psycho-dramatherapeute, mindfulnesstrainer en communicatietrainer. In 2010 ben ik gestart met mijn praktijk: Terzijde. 

 

Je bent bij Terzijde van harte welkom om door middel van dramatherapie en –coaching of mindfulnesstraining te werken aan dat wat je bezighoudt, wat je zorgen baart, wat je wilt ontdekken of veranderen of waar je vragen over hebt. 

Eind 2013 deed de kans zich voor me te vestigen in  De Oude Jacob, centrum voor lichaam en geest. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Het is heel inspirerend om samen te werken en uit te wisselen met zulke fijne, kundige collega’s!

 

 

Naast mijn werk voor Terzijde werk ik, sinds 25 jaar, als dramatherapeute en trainer in de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen in het Amphia ziekenhuis te Breda, voor de zorgkern psychiatrie.  

 

 

Mijn baan is geen dag hetzelfde, gelukkig: ik leer steeds weer iets nieuws. Dit gebeurt door middel van supervisie en intervisie, vipassanameditatie en retraites en als ik de kans heb met creatieve workshops, zoals zingen of acteren.

bottom of page