top of page

Psychologiepraktijk de Hoofdzaak

1.jpg

​OVER DE PRAKTIJK

Psychologiepraktijk De Hoofdzaak is een praktijk in de basis GGZ. Een psycholoog in de basis GGZ biedt kortdurende psychologische hulp, gericht op klachten in het hier en nu. Vaak zullen tussen de vijf en vijftien zittingen voldoende zijn om uw klachten te verminderen. Wanneer langer durende behandeling nodig is, zult u  in onderling overleg, doorverwezen worden.

​OVER DE THERAPIE

Psychologiepraktijk De Hoofdzaak biedt individuele behandelingen, online behandelingen en groepsbehandelingen. We maken hierbij gebruik van erkende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie en Acceptance Commitment Therapie (ACT).

De groepsbehandelingen die De Hoofdzaak biedt zijn:
 

  • assertiviteitstraining: voor mensen die willen leren hun grenzen te stellen en voor zichzelf op te komen

  • Voluit Leven training: een training gebaseerd op de ACT principes gericht op mensen die last hebben van angsten, stress, overmatig piekeren en/of depressieve gevoelens. Mensen die niet het leven leiden dat ze eigenlijk zouden willen leiden, omdat ze zich belemmerd voelen door lichamelijke of psychische klachten en die willen leren op een andere manier in het leven te staan en met stress om te gaan.

  • Mindfulness-training: deze training is bedoeld voor mensen die last hebben van stress, overmatig piekeren e n onrust. Het doel van de training is meer zicht te krijgen op automatischer (denk)processen en meer bewuste keuzes kunnen maken in het leven. 

DOJ-15.jpg
bottom of page