top of page
Ergotherapie7 foto nina_edited.jpg
logo nina.png

​OVER ERGOTHERAPIE

 

Ergotherapie is breed: een ergotherapeut biedt zorg wanneer iemand dagelijkse activiteiten niet meer zelfstandig, veilig of naar tevredenheid kan uitvoeren. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals ziekte, een ongeluk of andere gezondheidsklachten.

Met ergotherapie op maat, heeft Ergotherapie van Haperen steeds het doel om u zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Hierbij kijken we naar activiteiten die u belangrijk vindt; dit kan voor iedereen anders zijn! Met tips, training en eventueel advies over hulpmiddelen zorgen wij er samen met u voor dat u de activiteiten in het dagelijks leven weer zo veel mogelijk naar tevredenheid uit kunt voeren. Hierbij gaan we uit van mogelijkheden: wat lukt wel?!

 

Voorbeelden van dagelijkse activiteiten waar een ergotherapeut zorg kan aanbieden zijn:

  • Koken of andere huishoudelijke taken

  • Wassen, aankleden of toiletgang

  • Verplaatsen - vervoer

  • Vasthouden en gebruik van een kopje, bestek of pen

  • Zitten, (op)staan of (trap)lopen

  • Uitoefenen van hobby’s

  • Computer- en werkplek gebruik

 

Hiernaast geeft Ergotherapie van Haperen preventief advies. Hierbij kunt u denken aan advies om het valrisico in huis te verminderen of om fysieke overbelasting te voorkomen bijvoorbeeld bij bureauwerkzaamheden.

​OVER DE THERAPEUT

 

Mijn naam is Nina van Haperen. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de opleiding ergotherapie op de Hogeschool Rotterdam. Hierna heb ik gewerkt binnen de revalidatiezorg waarbij ik me met name op cliënten met een visuele beperking heb gericht.

In 2018 is mijn eigen praktijk van start gegaan, waarbij ik steeds uitgedaagd wordt mee te denken wanneer uiteenlopende praktische problemen zich voordoen als iemand beperkt is in zijn/ haar dagelijkse bezigheden. Ik haal er veel voldoening uit als het samen met de cliënt lukt zelfstandigheid terug te krijgen, en iemand weer meer tevreden over zijn/ haar leven is!

Om op de hoogte te blijven, en mijn kennis steeds uit te breiden volg ik jaarlijks bijscholingen en cursussen en neem ik deel aan een intervisiegroep. Ik ben dan ook geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Hiernaast draag ik -als commissielid van het Regionaal Ergotherapeutisch Netwerk (REN) West-Brabant Zeeland- mijn steentje bij aan de ontwikkeling, bekendheid en het netwerk van ergotherapeuten in onze regio.

 

 

 

bottom of page