top of page
OVER DE PRAKTIJK

Op het moment dat liefdespartners ruzie hebben en zich boos, gekwetst en geraakt voelen, is het voor hen vaak lastig om elkaars intentie te zien. En om te zien, te horen en te begrijpen wat de behoeftes zijn van de ander en waarom de ander de dingen doet en zegt die ons zo irriteren, frustreren of verdriet doen. Juist onze partner, de persoon die zo dichtbij ons staat en ons zo dierbaar is, kan ons het hardste raken.

Er kan verwijdering van elkaar ontstaan door (heftige) ruzies. Ook kan verwijdering ontstaan als het niet lukt om conflicten uit te praten of als dingen die dwars zitten niet aan elkaar worden verteld. We willen onszelf beschermen, verdedigen of we gaan forceren om de ander te bereiken.

Beide partners kunnen zich niet gezien, niet gehoord en onbegrepen voelen. Het vertrouwen in emotionele steun en toewijding van de ander, kan verdwijnen. En vaak verdwijnt dan ook de intimiteit (deels) uit de relatie.

Tijdens de relatiegesprekken gaan we op zoek naar de verlangens en behoeftes die beide partners hebben. Door te onderzoeken wat deze onderliggende behoeftes en verlangens zijn, kan er begrip, acceptatie en erkenning ontstaan van elkaar.

Daarnaast gaan we bekijken hoe het komt, dat een gesprek makkelijk in een conflict of ruzie ontaardt. Of hoe het komt, dat er belangrijke onderwerpen niet besproken worden of dat ze wel besproken worden maar dat het niet lukt om het gesprek met een tevreden gevoel af te sluiten. De partners krijgen nieuwe inzichten en methodes aangeboden die helpen om op een andere manier met elkaar te praten. Een manier waarbij het makkelijker wordt om begrip voor elkaar te hebben. En waardoor problemen samen kunnen worden voorkomen of samen kunnen worden opgelost.

logo Praktijk.jpg
Mirjam Platje relatietherapeute Praktijk
OVER DE THERAPEUT

Mijn naam is Mirjam Platje (1973)

In 2013 ben ik mij gaan specialiseren in communicatie, mediation en conflictbemiddeling en in 2017 ben ik gestart met mijn praktijk voor relatietherapie.

Communicatie blijkt in veel gevallen de oorzaak te zijn van relatieproblemen. Daarom richt ik mij specifiek op het oplossen van communicatieproblemen in (liefdes)relaties Tijdens gesprekken werk ik aan het herstellen/bevorderen van het onderlinge begrip, vertrouwen en de verbinding tussen twee partners.

bottom of page